29 Nisan 2010 Perşembe

ÇİLEK ve PUDRA ŞEKERİ

Bazen mutluluk bu olsa gerek diye düşünüyorum :) Çilek ve pudra şekeri... Hele ki benim gibi yemek yemenin bir tutku olduğunu söyleyenler için... Ama kim sevmez ki :)))

21 Nisan 2010 Çarşamba

??????

Mutluluk; sahip olduklarına şükretmekse eğer ve sahip oldukların biçim değiştirmişse ne yaparsın?

12 Nisan 2010 Pazartesi

ZEBRA KEK



Bu keki daha önce yemiş hatta nasıl yapıldığını bile duymuştum ama tarifini alıp denemek nasip olmamıştı. Blog arkadaşım http://sofrakeyfi.blogcu.com/ dan aldım tarifini. Gerçekten çok güzel tarifleri var, patlıcanlı börek tarifini de denedim çok hoştu. Dün sofrakeyfinin sayfaları arasında gezinirken buldum zebra keki. Misafirim de gelecekti akşama ama ben bildiğim annem kekini yapmayı düşünmüştüm ki tarifi görünce dayanamadım risk almaya karar verdim (laf aramızda severim böyle riskleri:)) ve eğer beceremez isem kendi kekimi yaparım diye rahatlattım kendimi ve geçtim mutfağa. Sağolsun çırpma, hızlı karıştırma işleri eğer evdeyse eşime kalıyor, birlikte yaptık. Ne olsa beğenirsiniz bi ara korktum desem yeridir kek tepsiden taşıyordu, güzel kabardı, tadı da süper oldu. Sevgili eşim bunun sebebini 'ee ben de sevgimi kattım' şeklinde açıklasa da sofrakeyfine teşekkür etmek gerek.Başka tarifler denedikçe yazacağım.

6 Nisan 2010 Salı

Sizde de böyle mi bu aralar?


Uzun zamandır yazmak nasip olmuyordu, üzülüyordum. Paylaşmak istediklerimin kimi çantamda A4 olarak birikmiş, kimi fotoğraf makinemde, kimi de tarifler listemde. İşlerimi biriktirmekten nefret ettiğim, planlı çalışmayı sevdiğim doğru ama bu aralar herşey yarım.
Yoğun tempoyla uzun süre devam edemiyorum. Mutlaka mola istiyorum. Herhalde bu aralar mola verdim? Yine de ekstra işler çıktı karşıma. Ani çıkan toplantılar, hadi okuldan sonra birşey yapalımlar derken, zaman akıp giderken ve benim işlerim yarım kalırken ben ancak bu satırlarla telafi edebiliyorum geçen zamanı.
En kısa zamanda, yine üretken kişiliğime kavuşabilmem dileğiyle...
Sevgilerimle :)