18 Şubat 2011 Cuma

Düşünen Adam


Üniversite yıllarımda alanım gereği psikoloji görüyorduk ama ben derslerin dışında da merak sarmıştım bu konuya. Hatta bir hocamızın Popüler Psikiyatri isimli aylık dergiye üye olduğunu görüp içeriğini incelemiştim ve bir süre takip etmiştim bu yayını. Dergi 'Düşünen Adam' konulu bir bölüm açmıştı. 'Sizce ne düşünüyordur?' diye.Herkes yazılar gönderiyordu ve seçilen yazı o ayki dergide yayınlanıyordu. Bende bir yazı yazmıştım bu konu üzerine ama gönderip göndermediğimi hatırlamıyorum ne yalan söyleyeyim.Yıl 2004 falandı herhalde. İşte benim 'Düşünen Adam' konulu yazım:
Çikolata tadında bir hayatı düşünüyordur belki de. Nasıl mı?Hani kendini sevdiğin anlar vardır ya, yaşamın her anından zevk alırsın. Nefes alıp vermek kadar güzel birşey yoktur. Herşey o kadar tatlıdır ki. Ağaçlara bakarsın, insanlara, denize, herşey o kadar kendi halindedir ki. Hani herşeyi olduğu gibi kabul ettiğin anlar. Mantıklı düşündüğünü ama duygularına da kulak verdiğini hissettiğin anlar. Sabah uyanınca aynaya bakıp 'bugün çok güzel bir gün olacak' dediğin anlar. İşte böyle anlardır insana 'hayat çikolata tadındadır' dedirten. O kadar özgürsündür ki kendi içinde, tek başına dolaşmaktan o kadar büyük keyif alırsın ki... Her anı olduğu gibi kabul eder ve en iyi şekilde geçirirsin. İşte böyle anlar. Belki de bunun hayalini kuruyordur.
Belki de mayhoştur hayat ona göre. Acıları düşünüyordur, hüzünlü gülümsemeleri, yanında olamayanları... Terkedilişleri, deneyimsizlikleri, ukdeleri ama yine de arasıra da olsa içten attığı kahkahaları. İstemeden kırdıklarını, boynuna sarılıp ağladıklarını... Belki de insanlara kızıyordur içinden. Yaşanacak güzel günlerin değerini bilmedikleri için. İçinden geldiği gibi yaşamadıkları için. Haykırıyordur onlara, sesi duyulmasada;
'Gülmek mi istiyorsun?Gül. Ağlamak mı? Ağla.
Sarıl boynuna en sevdiğinin, korkma.
Hiçbirşey içinde kalmasın. Hayat çok kısa.
Utanma af dilemekten ya da sevdiğini söylemekten. Yap herşeyi, anlat duygularını. Bırak sana çılgın desinler, duygularını paylaş' diyordur. Kızıyordur ona kulak vermediğimiz için ama yine de bir ümidi vardır onu duyacağımıza dair. Çünkü mutluluktur onun için en önemlisi.
Ama bence 'HERŞEYE RAĞMEN ÇOK GÜZELDİR HAYAT VE İNANIN ÇİKOLATA TADINDADIR' diyordur.
Daha önce hiç bu konuda düşünmüşmüydünüz? İşte bunun için bir fırsat. Belki sizinde bu konuda paylaşmak istedikleriniz vardır ya da konu hoşunuza gitmiştir ve bir yazı yazıp paylaşırsınız benimle :) Sizce ne düşünüyor?

4 yorum:

  1. karamsar şeyler düşünüyor gibi..ya da ben kimim,neyim,niye buurdayım olabilir..düşünecek çok konu var,her insana göre değişir sanki..

    YanıtlaSil
  2. Düşünen Adam'ın ne düşündüğünü kestirebilmek olası değil; geçmişin hesabını yapıyor belki, belki geleceğe ilişkin tasarıları geçiyor zihninden...
    Fransa-Prusya savaşını düşünüyor desek yanılmış olur muyuz?
    Kavga ettiği karısının gönlünü nasıl alabileceğini düşünüyor olabilir mi?
    Rodin düşünce adamıdır, "Düşünen Adam"ın düşünmesi önemli bence, ne düşündüğü üzerine düşündürmesi önemli...

    YanıtlaSil
  3. acartolga;kesinlikle katılıyorum sana özellikle de ne düşündüğü üzerine düşündürmesi konusunda. Ben o günlerde sanırım daha pozitifmişim. Belki de fazla olumlu şeyler yazmışım gelen yorumlara bakınca öyle anlaşılıyo.Sevgiler.
    Not: Eğer bu konu üzerine şimdi birşeyler yazacak olsam,okuyan bir daha okumaz herhalde:(

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Buket; evet kişiye göre değişiyor ve ne kadar kişi varsa o kadar da düşünce var demektir.Güzel tarafı da bu değil mi zaten? :)

    YanıtlaSil